Arrangementer, Nyheder

Nose Work på store Lydigheds dag

Store forventninger til store lydighedsdag den 24. juni på Lyngby Stadion med Lp, Rally og nu også Nose Work

Nu får klubbens medlemmer 1. ret til at prøve det nye Nose Work. Der afprøves i 4 ”ringe” og i forskellige miljøer: Beholdersøg, indendørs søg, udendørs søg og 2 parkerede biler. Altså i miljøer der findes overalt. Hunden skal finde det sted hvor der er færd af nogen bestemt: godbid/æterisk olieduft. Når hunden har påvist stedet aflæses det af fører og en arm rækkes i vejret: ”fundet”. Bedømmer giver så besked om det er korrekt eller ej.

Der er kun en hund og fører på lokaliteten af gangen og hunden føres i almindelig line og halsbånd. Læs mere på: http://www.dkk.dk/side.asp?ID=35241

Hans Ove Pedersen

Se også LP : https://oesidk.dk/2017/03/oes-klubbens-lydigheds-og-agilityudvalg-dkk-aut-lp-paa-lyngby-stadion/

Se også Rally: https://oesidk.dk/2017/03/oes-klubbens-lydigheds-og-agilityudvalg-dkk-aut-rally-lydighed-paa-lyngby-stadion/
 


NoseWork Uautoriserede prøver Lyngby Stadion den 24. juni kl. 11

Ledelse, Bedømmer Lonni, prøvesekretær

NW1, NW2, Senior, NW3 og Elite

Løbske tæver bedømmes til sidst og med løbetidsbind.

Max 20 deltagere på en dag,

Ringene markeres med røde bånd

Hunde der deltagere i andre prøver, deltager først i NW hvis muligt.

Ringenes og duftenes placering må ikke diskuteres af nogen, indtil alle hunde har gennemført prøven.

En evt. fotograf anvises sted for fotografering af dommeren. Billeder må ikke deles før prøven er afsluttet.

Der må ikke medbringes æteriske olier eller hydrolater på arrangementsområdet. Der stilles 1 udlagt træningsduft til NW1 ekvipager.

Formål: Nose Work stammer fra USA og er inspireret af de udfordringer, som specialsøgshunde møder i deres daglige arbejde. Målsætningen med sporten er at give hunde og deres ejere mulighed for, på en rolig og lettilgængelig måde, at få et aktivt samarbejde igennem Nose Work.

Sporten går ud på, at hunden skal søge efter specifikke dufte i forskellige miljøer, hver ekvipage konkurrerer mod sig selv. Ved at duften placeres i forskellige højder og miljøer med varierende sværhedsgrad, får hunden mental og fysisk stimulation. Sporten kræver hverken avanceret eller dyr udrustning, men bygger på hundens medfødte instinkt, nemlig at anvende sin lugtesans. Nose Work er en sport, som alle hunde og hundeejere kan lære.

Man er på banen en ad gangen uden andre deltagere og det sikres at hund og fører ikke kommer til skade under prøven. Overordnet er det formålet med Nose Work, at det skal være sikkert og sjovt for samtlige involverede.

En hund må maks. Gå 5 momenter på dagen. Hver klasse består af 4 typer søg: Beholdersøg, indendørssøg, Udendørssøg og Køretøjssøg.

Der gives point under prøverne og antal fejl registreres. Der arbejdes med 3 forskellige olier: lavendel, eucalyptus og anis. Vatpindedutter fugtes med olien og lukkes i en tæt beholder.

Stopur

Beholdersøg: intet min eller maks. arealkrav. Maks 12 beholdere? Papkasse eller plast.

1,2 m mellem hver genstand. Dommer maks. 2 minutter. Line med fast halsbånd påkrævet.

Indendørssøg: 1 duft, kendt antal, maks 3 minutter, Line med fast halsbånd påkrævet.

Udendørssøg: 1 duft, kendt antal, maks 50 m2, maks 3 minutter, maks 100 cm højde på duft. Line påkrævet med fast halsbånd.

Køretøjssøg: søge udvendigt på køretøjer, 1 duft, kendt antal, arealkrav 2 stk køretøjer, højden er maks højden på den mindste tilmeldte hund (næsehøjde med strakt hals). Line med fast halsbånd påkrævet.

Dommer oplyser når der er 30 sekunder tilbage.

Belønning: Der må belønnes i en afstand af mindst 1 m fra duftkilden. Der må belønnes efter hvert fund, men tiden standses ikke. Belønning i form af godbidder, legetøj og/eller mundtlig opmuntring. Ikke andre hjælpemidler tilladt. Godbidder opbevares i lukket lomme/bæltetaske. I tilfælde af godbidstab gives 2 fejlpoint.

Fører markerer fund påvist/markeret af hunden, ved at række en arm i vejret og sige ”fundet”. Dommer meddeler rigtigt eller forkert til meldingen.

Hvis man under momentet ønsker at løfte hunden, skal dette godkendes af dommeren i momentet.

Bånd og præmier: Der gives præmier eller rosetter til de 3 bedst placerede på dagen.

Der gives bånd til alle der har bestået alle bestået alle 4 søg med tilsammen maks 3 fejl.

Der gives præmier eller rosetter til de 3 bedst placeret i hvert moment.

Pointberegning:

1 klasse består af 4 typer søg hvor udgangspunktet er 100 point for den perfekte præstation, fordelt med 25 points til hver type.