2020

Året 2020 startede som et hvilket som helst andet år, men det skulle hurtigt vise sig, at blive langt fra som det plejer. En virus kaldet Covid 19 ”invaderede” Danmark samt resten af verden og lagde indenfor et par måneder landets sociale og almindelige liv ned.  Rejse restriktioner, forsamlingsminimering, lukning af cafeer, restauranter, brugen af mundbind eller visir i det offentlige, lukkede skoler og institutioner samt begrænset berøring, blev pludselig en del af vores alle sammens hverdag.

Oes Klubbens bestyrelse så sig tvunget til at aflyse årets 2020 Generalforsamling i Nyborg, grundet forsamlingsrestriktioner. Dette gjorde sig også gældende for mange andre Specialklubber og DKK’s ledelse udsendte løbende udførlige direktiver og guidelines til alle medlemmer og Specialklubber, heriblandt en accept på, at årets generalforsamlinger godt kunne udskydes til næste år.

OES Klubbens bestyrelsen arbejder ufortrødent videre dog uden 2 suppleanter.

Bestyrelsesmedlem Mogens Hansen meddelte den 10. januar 2020, at han måtte trække sig fra bestyrelsen , hvorefter bestyrelsen den 11. januar 2020 konstituerede sig med Birthe Brolykke indtil næste generalforsamling i 2020, jf. klubbens vedtægter  §8 stk. 5

Udgivelsen af årets 6 OES Blade, voldte redaktøren lidt tidsmæssige udfordringer og oktober bladet blev slået sammen med december bladet. Ved udgangen af året ønskede redaktøren at forlade denne post, så snart der var fundet en afløser.

De fleste af årets planlagte fælles gåture, aktiviteter, pelspleje, agility- og lydigheds konkurrencer måtte aflyses, dette også selvom aktiviteterne skulle afholdes udendørs.

De for 2020 planlagte 19 udstillinger ( hvoraf de 4 var vores egne OES udstillinger ) blev annulleret én efter én, og DKK såvel som os selv, håbede indtil sidste øjeblik, at forsamlingsrestriktionerne ville blive løftet. Dette skete desværre ikke, og gennemførte udstillinger blev for vores race på kun 3 stk.  Dette medførte samtidig at ingen Årets Hunde kunne kåres, men alligevel lykkedes det 4 hunde at smykke sig med en ny titel:

KLUBCHAMPION

Vegas aus den Rotmaintal ejet af Susanne Brix Aaby, opdrættet i Tyskland af Heike Bilsheim

DANSK CHAMPION

Shaggy Blue Bob’s Zelda ejet af DorteMarie & Torben Nielsen, opdrættet i Tyskland af A. Semmelroth

KLUB JUNIOR CHAMPION

Reata’s Xochimilco ejet af A. + K. Gaarde-Nielsen & A.Bentivenga, opdrættet i Croatien af A. + D. Javor

Kerjalee Lucy Locket ejet af Yrsa Hansen & Herdis Thuesen, opdrættet i England af Pauline Mills

Der står og har stået mange unge hunde i kulissen i det forgangne år og ventet på at blive vist frem, og lad os blot håbe 2021 åbner op også for denne form for konkurrence.

En ny Dansk Lydighedschampion så dagens lys i 2020, en titel der efterhånden sjældent opnås indenfor vores race. ”Champion Sound Solution Just a Saga” med ejer og fører Henriette Trimarchi opnåede i år denne prestigefyldte titel, og kan nu smykke sig med titlen DKLPCH ud over hundens mange andre eksteriør titler.

Klubbens udstillingsformand gennem 25 år – Lisa T. Nielsen – valgte at fratræde sin ”stilling”, efter årets sidste udstilling i august, og har overgivet jobbet til Birthe Brolykke

Klubben fik i januar en ny specialdommer for vores race: Lisa T. Nielsen og som skulle have dømt årets Juleudstilling i Ejby, men som desværre måtte aflyses pga. forsamlingsrestriktioner

Klubbens Specialudstilling i Arnum 4. april med dommer Petra Márová fra Tjekkiet, måtte også annulleres grundet forsamlingsrestriktioner

Vores race og vores klub mistede i år 2 store personligheder og mangeårige opdrættere: Birte Fromberg / Kennel Blue Berry og Lis Thorup Hansen / Kennel Jolly Bear. Deres gennem mange år store avlsarbejde vil være at finde i mange år fremover til gavn og glæde for vores race. Æresmedlem Erik Overbye døde i august måned og var en ildsjæl indenfor især klubbens lydighedhedsarbejde. Erik fik hele 2 lydighedschampions . Ære være deres minde.

Vores klub havde i år 109 medlemmer og der blev lavet 23 hvalpe

Teksten er sammensat af Lisa Thielfoldt Nielsen og godkendt af OES Klubbens formand