Indlæg

OES klubbens 50 års jubilæum


Stor tak til Birte Fromberg for at indsamle beskrivelser, fotos og godkendelser som gjorde dette jubilæums skrift muligt.

OES klubbens 50 års jubilæum

I september 2015 kunne OES klubben fejre sit 50 års jubilæum.

Områderepræsentanterne var blevet bedt om at lave nogle arrangementer fordelt over landet. Det blev til 4 arrangementer – Skovtur i Hareskoven nord for København, deltagelse i Horsens middelalderfest samt deltagelse i Hune-Blokhus hundefestival.

Vi bringer her referaterne fra disse arrangementer samt billeder.

 

National OES-dag i Horsens den 29. august – nu med medlemmer – af Carl Crone

blokhus03Hvis overskriften forekommer lidt ejendommelig, skal det blot forstås som en henvisning til sidste års nationale OES-dag i Horsens, hvor man kun kunne svinge sig op til to hunde med deres ledsagere. I år var fremmødet meget flot med ikke mindre end 12 OES’er og en enkelt sort labrador, om hvilken det siges, at det i virkeligheden er en nedklippet OES, der er malet sort.

Den tilhører for resten familien Englykke, hvor den fungerer som jagthund. Det var dejligt med den store tilslutning med medlemmer helt fra København, Djursland og Storvorde ved Aalborg, men vejret var nu også væsentlig bedre end sidste års træf.

Vi mødtes klokken 10 uden for det tidligere fængsel, Horsens Tugthus, der nu er museum og med sine udendørs arealer danner ramme om middelalder-festivalen. Derpå gik vi i nogenlunde samlet flok ind på området med de talrige boder og værksteder.

blokhus02

Et sted duftede der af friskbagt brød, et andet sted af pandekager, og hos smeden steg røgen op af essen, hvilket især kunne lugtes. Et sværd var netop blevet smedet. Men et andet sted var man i gang med en begravelse. Graveren var netop blevet klar med graven og ventede nu på, at afdøde skulle indfinde sig. Andre begravelser var allerede udført, kunne man se ud fra gravenes opkastede jord. Naturligvis var alle de agerende i dragter, som man må have set dem i middelalderen.

Inde i selve fængselsgården, hvor fangerne for ikke så mange år tilbage gik den daglige gårdtur, var der endnu flere boder, og vel mest i form af udskænkningssteder, hvor man kunne få sig lidt spiseligt eller en kop mjød eller øl.

En meget stor italiensk trup med masser af trommer og blæseinstrumenter gav opvisning i eksercits, ved hvilken de kastede deres flotte faner i vejret og greb dem elegant igen, Og her var også det udskænkningssted, ved hvilket vi efter et par timers vandring valgte at vederkvæge os ved en kop øl, som OES Klubben generøst var vært ved. Derfor blev der da også skålet i anledning af OES Klubbens 50 års jubilæum.blokhus01Mens vi sad ved det lange bord og nød vores øl, kom nogle besynderlige og ret uhyggelige hekse forbi. Og mange andre gøglere passerede ligeledes forbi. Men meget vigtigt var det, at ikke mindst vore hunde vakte opsigt, for mange gange blev man spurgt om, hvad racen hed og om man måtte klappe hundene. Og det måtte man da gerne. Ikke mindst børnene var glade for at rode i pelsene. Men det var nok ikke værre end at de hunde, der næste dag skulle udstilles i Varde, uden problemer kunne gå i ringen. Hundene fandt sig gladelig i at blive nusset.

Ikke så få gange har man hørt enten i Horsens eller andet sted, at sådan en hund havde denne eller hin person haft som barn. Der må virkelig have været mange OES’er i gamle dage. Tænk om det blev sådan nogle ”gamle dage” igen. Sikke en klub, vi kunne få!

 

 

OES Klubbens jubilæums tur i Hareskoven – af Hans Ove Pedersen

Det var en af de smukkeste sommerdage klubben havde valgt at holde arrangement som i gamle dage i Hareskoven. 17 OES var forsamlet og over 20 glade hundeejere med familie steg ud af bilerne og vi lagde godt mærke til at Peter stod med et videokamera på parkeringspladsen. Vel ankommet til den runde bænkerække under de store bøgetræer, så vi at der var anrettet kaffe og kage til senere brug. Inge-Lise havde da bagt.hare-04Derefter bad formand Bjarne om ordet og holdt en lang tale. Vi blev helt sultne af at vente. Talen ville ikke blive lang, sagde Bjarne, men den var værd at vente på. Han indledte talen med at ønske klubben tillykke med det runde jubilæum og nævnte, at klubben blev startet af fabrikant Christiansen. Selv om han ejede Kennel Jolly Bear, var han også klubben. Hvad Gaston sagde, var der ingen der stillede spørgsmålstegn ved. Alt hvad han foretog sig i forbindelse med klub og kennel, havde kun et forbilledligt formål: at gøre alt godt for racen Old English Sheepdog.

Vedtægterne blev indrettet derefter, og efter hans firmas formåen med juridisk præsident og formand og det hele. Det var netop som redaktør Anne just har skrevet om i det blad, som vi alle bør gemme for eftertiden. Til slut råbte vi hurra og længe leve Old English Sheepdog Klubben.

Kaffe skulle vi derefter ikke have, for vi blev delt op i 5 hold der efter hinanden, som en anden skattejagt, gik til poster komponeret af Malene. På hver post skulle man udføre noget eller svare på urimeligt svære hundespørgsmål.hare-02Hvad måler verdens mindste hund? Hvor mange tænder har en voksen hund? Osv. Flere mente, at der burde pålægges tidsfejl for visse hold, men det blev ikke til noget. Det vindende hold blev udråbt og det forkerte hold vandt. Mit eget hold blev næstsidst. ”Det var mig ubegribeligt at forstå”.hare-01Så blev bålet tændt i form af engangs-griller og de medbragte bøffer blev lagt til hvile på de glødende kul. En hånddåse-bajer blev spruttet op, men flere undte sig selv et glas vin. Der var festlig stemning over stegningen og de sidste ostepølser smagte lige så godt som de plejede.

Hundene løb forsigtigt rundt omkring i terrænet og der var stort påstyr, når de uforsigtige hunde (de unge dumme) nærmere sig de lavtliggende gløder. Når hundene pludselig hørte andre skovgæster nærme sig, blev der slået alarm. De spisende hundeførere fik hurtigt fortalt deres hunde, at andre skovgæster gerne måtte gå på den nærliggende sti.

Birthe medbragte stabile kaffeborde til kaffen og Inge-Lise serverede den mest lækre, søde lagkage vi længe har smagt. Claus´ dannebrogsflag markerede Malenes fødselsdag.

Mætte af salat og bøffer brød vi op, efter at have nydt den mest fredfyldte aftenstund i skovens dybe stille ro.

hare-03Vel hjemkommen kunne vi på Facebook se Peters video om mange lodne hunde mellem hinanden og Jutta der svarer på spørgsmålet: ”Jamen dette er jo Old English Sheepdog Klubbens 50 års jubilæumsarrangement” .

 

50 års jubilæet fejret på Blokhus-Hune- Hundefestival – af Rie Wedel

I weekenden d.10.-11. Oktober var rigtig mange hunde samlet ved Blokhus-Hune- hundefestival i det nordjyske – og selvfølgelig skulle vi også vise vores skønne race frem i anledning af jubilæet.

Vi var flot repræsenteret med ikke mindre end 13 lækre hunde.hune-01Søndag kl.10 mødtes vi deroppe med to udstillingstelte og tre børsteborde. Så blev der nusset, klappet og talt med rigtig mange besøgende.

Birgit og Birte havde bagt lækker kage, så der blev delt ”hunde” ud til gæsterne.

Vi fik virkelig snakket med rigtig mange og vores hunde blev klappet og krammet.

Vovserne fik vist sig fra deres bedste side ( som de plejer)- og selvom der skråt overfor os var et telt med en flok højt gøende Broholmere, var vores hunde helt stille.

Kl.12 gik vi i ringen og præsenterede vores race og Birte fortalte om klubben og racen. Da der var flere hunde, end vi havde hænder til, måtte vi låne et par besøgende ( tidligere OES-folk) til den anden ende af et par snore, men det gik super.hune04Vi forsøgte også med lidt lydighed- med mindre held, men et smukt syn var det.

Efterfølgende gik vi tilbage til teltene, hvor Anette viste lidt om balancetræning , og både vores hunde og andre racer fik prøvet det af.hune05Birte viste pelspleje, og det sidste børstebord blev brugt som stand med billeder, bøger om OES, figurer og OES brochuren, som vi delte ud af. Agilitybanen lå lige ved siden af os og den blev flittigt brugt. Både Alonso og Zille fik prøvet den af.hune02Vi vil gerne specielt takke Gertie (tror hun er en OES) for at lokke hele familien+feriehund den lange vej til Hune.

 

Jubilæumstur i Gudhjem på Bornholm, af Anette Englykke

Efter et par dage med udstilling i Rønne, inviterede øens lokalrepræsentant Erik, os til klubbens 50 års jubilæumstur rundt i Gudhjem.  Vi mødtes på svømmehallens P-plads, hvorfra turen gik gennem byens hyggelige små gader. Bornholm-01

Der var stor tilslutning.  12 OES’er, 5 udenfor bedømmelse, og 11 hundeejere 😉

Bornholm-04

Erik med Bosse og den lille gravhund
Marie og Jan med Lillehund og Ava
Jens Jørgen og Janne med  Tjecko, Amanda og Manel
Arnfinn og Tove med Rigmor, Brian, Caliz og Shih Tzu ( også kaldet hvalpen blandt publikum;-)
Dorthe og Ole med Tessa og Amanda
Niels og Anette med Zille, Zea, Zalza og Gertie.

Efter en dejlig rundtur i strålende solskin, indtog vi en let frokost på Gudhjems Røgeri, som ligger idyllisk lige ned til vandet.

Her fik vores hunde stor opmærksomhed af mennesker i alle aldre.  Der blev taget rigtig mange billeder, og hundene blev næsten nusset og aet i stykker 😉

Derefter gik turen opad til P-pladsen, hvor Jan diskede op med ”Den lille grønne” , så alle kunne få en lille afslutningsforfriskning.

 

 

EURO-OES-SHOW, der blev afholdt i Nyborg

Desuden var klubben vært ved det store EURO-OES-SHOW, der blev afholdt i Nyborg i pinsen.

Euro-show er det største OES arrangement i Europa, ja vel i hele verden.

Da arrangementet går på skift mellem landene, var det naturligt, at det blev holdt i Danmark, som en del af vores jubilæumsarrangementer.

Et Euro-show er ikke ”bare” en hundeudstilling med deltagelse af over 100 OESer , det er et stort socialt OES arrangement, hvor der kommer gæster fra hele verden , og arrangementet strækker sig fra fredag i pinsen til mandag morgen.

Hotel Nyborg Strand lagde de ideelle rammer om aktiviteterne, som ud over selve udstillingen rummede lydighed og agility både som opvisning og konkurrence, seminar om racens sundhed, bustur til Odense, golfturnering, middag lørdag aften og den store festmiddag søndag aften.

Vi bringer her billeder fra dagene og siger tak til fotograferne Sonny Larsen, Martine Lemaire, Ivan Mikkelsen, Bjarne Olsen, Carl Crone, Holger Silberhorn, Joy Hiddlestone, Anne Tinning og Jørgen Brieghel for brug af billederne.

Link til EURO SHOW 2015 resultaterne på Hundeweb

Link til flere billeder på oes-bobtail.de

Link til video livestreaming fra EURO SHOW 2015 (leveret af BISstream)

1Hotel Nyborg Strand dannede en flot ramme om det store EURO-OES- SHOW arrangement med 125 tilmeldte OES’er og 250 mennesker fra 19 lande, så langt væk som Australien, New Zeeland, Canada og USA.

2Parken bag hotellet blev brugt til  Rally og LP konkurrencer om lørdagen og om søndagen blev selve udstillingen afholdt i det skønneste solskin.

3Dommerne blev festligt modtag i ringen. Her ankommer Mark James.

4Dommerne Mark James og Woody Nelson dømte de 125 OES’er i to ringe.

5Overalt var der flot pyntet – her har en af OES figurerne fået en flot   blomsterkrans.

6Dommerteltet med de mange pokaler, rosetter og præmier.

DSC_4356Der var fint plads til alle udstillingsteltene.

8Der blev arbejdet og hygget i teltene.

DSC_9043Der blev børstet på altanen som vendte mod parken, så der samtidig kunne  følges med i udstillingen.

DSC_0503Der blev ivrigt fotograferet.

10aTo unge OESer nød gensynet

11Hele udstillingen blev ”streamet”, så OES interesserede i hele verden kunne følge slagets gang.

12I pausen var der en flot agility opvisning cammufleret som en udstilling med Ray Owen som dommer.

DSC_1862Agility teamet bestod af Jenny fra Finland med Sella, Ina fra Norge med Emma, og Claus fra Danmark med Micro.

14Der blev budt på champagne og jordbær af de to engelske opdrætterpar  Janet og Tony Steele samt Pauline og Colin Barnes, der i nær fremtid kunne fejre deres guldbryllup. De to “guldbrudepar” skænkede en flot vandrepræmie til Bedst in Show .

DSC_2056Tillykke til bedst i racen CH Ayakas Midas og bedst i modsat køn Niedersachsen’s  Pride It’s Sunshine Ivy.
Øvrige resultater og vinderbilleder kan ses på   www.oes-bobtail.de
Søg på udstillinger – Euro Show.

16Standene omkring ringene bød på lotterier, Silent Auction, salg af figurer m.m. Her er en OES glad for at have vundet en hundeliggestol.

17En glad vinder af det flotte quiltede tæppe, som Joy Hiddlestone fra Australien havde syet og givet til ”Silent Auktionen ”.

DSC_1027Om aftenen var der stor festmiddag på hotellet.

19Bordene var  flot pyntede.

20Også maden viste, at det var et OES  måltid.

DSC_1315Underholdningen var Euro Song Contest, hvor de forskellige lande optrådte med ”deres lands” sang .  Her er det det australske indslag.

DSC_1375Ejeren og opdrætteren af vinderhunden blev traditionen tro hyldet af danskerne med sangen : ”Fly On The Wings Of Love”.

23Lisa blev udnævnt til 5. medlem af  Euro-OES-Forum komiteen, som består af Claude Ritter, Eef ter Mors, Barbara Müller og Joachim Pilz. En stor ære for Lisa, ja, for alle de danske OES fans.

DSC_1440Og så blev der danset til den lyse morgen.

showteamEt fantastisk flot arrangement som blev til takket være et enormt arbejde fra “Show-team” ( Lisa, Dorthe, Ole, Anette, Niels, Claus og Ada ) samt mange, mange andre af klubbens medlemmer.